Organsko-poljoprivredno gazdinstvo
Važno je da za sebe i svoju porodicu biramo hranu koja podržava naše zdravlje.
Zdrava hrana, održava snagu organizma ili osnažuje. Zdrave namirnice stvaraju zdrave biohemijske procese u telu.

Zbog toga je održiva i zdrava poljoprivreda naša strast. Sa puno ljubavi prema prirodi i životinjama garantujemo da sve sto proizvodimo prirodno raste.

Zdravo tlo je temelj zdrave poljoprivrede. Održavanje zemlje zdravim je naš najveći prioritet u poljoprivrednoj praksi. Zdrav plodored, kompostiranje ključni su za izgradnju plodnog zemljišta.

Celokupno gazdinstvo obuhvata 7 ha od toga je 2 ha pod voćem, na kom se nalazi preko 900 sadnica raznovrsnog voća. Na nepunom hektaru nalazi se preko 30 vrsta različitog povrća. Posebno smo ponosni na naše jagode, sorte Senga Sengana, sa zasađenih 4000 sadnica na osunčanoj padini.

Izučavajući stručnu literaturu, uz podršku profesora sa Poljoprivrednog fakulteta, početkom 2018. godine proširili smo površine pod jagodom, i počeli sa vertikalnim sistemom uzgoja. Pored dobijanja mnogo većeg prinosa po jedinici površine u odnosu na klasičan način gajenja, vertikalni sistem obezbeđuje bolji kvalitet, plod je čistiji, ravnomerno sazreva, uz uštedu vode, organskog đubriva i prostora a berba je lakša. Sve to sa ciljem da tokom cele godine imamo sveže, zdrave i sočne jagode.

U povrtnjaku miljenik nam je paradajz sorte volovsko srce (godišnji prinos paradajza je 10 000 kg). Naučna istraživanja dokazala su kako je paradajz najdelotvorniji kada se konzumira u obliku soka. Kada je u obliku napitka, poseduje posebne pogodnosti po čovekovo zdravlje: reguliše metabolizam, jača otpornost i izbacuje suvišnu tečnost iz organizma. Sok od paradajza preporučuje se i kod premora, jer krepi i čisti organizam, a telo oslobađa od neprijatnih mirisa. Dobar je i prirodni lek protiv prevremenog starenja, kašlja, plućnih bolesti i problema sa urinarnim traktom.
U sveukupnoj proizvodnji voća i povrća možemo da se pohvalimo kvantitetom i kvalitetom.

Sertifikat 1Sertifikat 2Sertifikat 3Sertifikat 4